JaliKarjalainen1 John Stanford: Eliömaailman rappeutuminen ( kirja)

Kainuun Sanomat 9.2.2018 Gravitaatiovoimalan keksintö Kajaanissa

Patentti kajaanilaisen keksijän uudelle gravitaatiovoimalalle Kainuun Sanomat, 9.2.2018 ja Keksijä kertoo asiansa videolla ja Kainuun Sanomat tänään 9.2.2018 julkaisi asian. Periaatteessa, jos putkeen pannaan vettä jatkuvasti, se oisi ikiliikkuja. Lue lehdestä asia Kainuun Sanomat: Patentti kajaanilaisen keksijän uudelle gravitaatiovoimalalle

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kappas! https://www.kainuunsanomat.fi/kainuun-sanomat/kain...

Moilala sai tammikuun viimeisenä päivänä patentin keksinnölleen.

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

Niin sai ja siellä on video jossa Hän kertoo

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Väitetään, että jos suomalaisille esitetään uusi idea, aina löytyy joku, joka kertoo, miksei se toimi. Vastaavasti jenkeistä löytyy aina joku, joka kertoo, miten uutuus toimisi vielä paremmin (-;

Koska perinteet velvoittavan, niin:
Kysehän on mitä ilmeisemmin luonnollisen gravitaatiovoimalan, eli vesivoimalan, pakkaamisesta putkeen vesilähteineen ja sateineen. Jos laite toimisikin periaatteessa ja teknisesti, mikään ei takaa, että se toimisi taloudellisesti.
Vaikka alipaineessa vesi kiehuukin paljon alle 100 °C:een, niin höyrystymisen vaatima energiamäärä on melko vakio. Niinpä voinemmekin siirtyä tarkastelemaan höyryn kehitystä kiehuvasta kattilasta. Yhden kW:n teholla kattilasta tulee höyryä alle kilo tunnissa (ei laiskana jaksa tarkistaa tarkempaa lukemaa). Sitten jos se höyry tiivistetään 400 metriä korkeammalla, veden potentiaalienergian riittää lämmittämään sitä samaa vesimäärää yhden asteen verran, ei siis lähellekään kiehuvaksi, eli siitä yhdestä kWh:sta höyrystymiseen käytettyä lämpöä saadaan ehkä prosentti talteen, toki mahdollisesti korkeampiasteisena sähköenergiana. Kovin tehottomalta vaikuttaa, siis hyötysuhde jää alhaiseksi.

Parhaan tehon saamiseksi laitos ehkä kannattaisi rakentaa syvään hylättyyn kaivokseen.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

>Väitetään, että jos suomalaisille esitetään uusi idea, aina löytyy joku, joka kertoo, miksei se toimi. Vastaavasti jenkeistä löytyy aina joku, joka kertoo, miten uutuus toimisi vielä paremmin (-;

ooo

Juuri noin. Suomen kansa sairastaa kielteistä ajattelutapaa, mutta siitä on aika helppo parantua.

ent. keksijäyhdistyksen jäsen

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta

Kehityskelpoinen patentti, mutta ei ihan valmis, jos kuvatusta videosta oikein ymmärsin.

Yksinkertaistettuna:

Se energia mikä tarvitaan vesimäärän alipaineistamiseen, eli höyrystämiseen ja takaisin nesteeksi, on hyötysuhteen verran huonompi, kuin generaattorista ulos saatu energia.

Eli systeemiin ulkoa syötettyä energiaa tarvitaan vähän enemmän, kuin mitä systeemistä saadaan ulos.

Kohtuullisen huono syösuhde muodostuu mm. ulkoisesta energialähteestä ja lämpöhäviöistä.

Ikiliikkuja keksintö ei kyllä ole. Energian häviämättömyyden laki pätee edelleen.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Eli vesi sylinterissä saa aikaiseksi alipaineen (gravitaatio). Ilmeisesti normaali sadanta on osa prosessia (ulkoista energiaa ei tarvita) höyrystäminen ja lauhdutus vaatii ilma-/maalämpöpumppunsa ja aurinkokennonsa.

Eli tavallaan homma toimii...

Auringon energialla (höyrystäminen ja lauhdutus) ja vesivoimalla (gravitaatio) tuotetaan normaalisti sähköä.

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta

Niin ks. suljetussa putkistossa gravitaatio on ainoa voima, joka ei tarvitse "ulkoista" energiaa.

Gravitaatio siis painaa vesimäärää laskuputkeen työllä, joka ei kuluta energiaa, -synnyttäen samalla putkistoon pienen alipaineen jne...jne

Kunnes vesi höyrystetään eli lisätään alipainetta nousuputkeen (tarvitsee ulkoista energiaa) joka se jälleen kondensoidaan eli tiivistetään takaisin vedeksi (tarvitsee ulkoista energiaa).

Tätä yhteenlaskettua energiaa tarvitaan enemmän, kuin mitä generaattorista saadaan ulos (em. häviöt).

Tähän tulee vielä lisätä veden virtauksesta aiheutuva kitka (tosin suhteellisen pieni) putkistossa, joka lisää ulkoisen energian tarvetta.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #7

Niin kyllä, näinhän se menee. Sadanta lisännee gravitaatiota ja niin muodoin myös alipainetta samalla putkeen, niin kuinka paljon lisää ulkoista energiaa silloin tarvittaneen, siitä on kysymys...

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta Vastaus kommenttiin #8

Mitä tarkoitat "sadannalla", jos putkisto on suljettu järjestelmä?

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #9

Luin lehtijutusta, "Kajaanilainen keksijä Kari Moilala uskoo löytäneensä mullistavan keinon sähkön tuottamiseen siirtämällä periaatteessa vesivoimalan koko laajan toimintaympäristön – siis myös veden haihtumisen ja satamisen – suljettuun putkistoon."

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #8

Jos nyt oikein ymmärisin, niin kommentoija Aro tarkoittaa, että kylmä ja korkea vesipatsas putkessa itsessään tuottaa vakuumin, jos sitä lasketaan alpäästä pois?
Näin ainakin itse olen ajatellut, mutta mahdollisten mekaanisten mäntien korvaaminen vaatisi ensiksikin ehkä "turhan" kylmäksi jäähdytettyä vettä ja toisekseen jonkinlaista hallintajärjestelmää, että nestepatsas putkessa olisi optimissaan, eli maksimissaan. Riippuen tietenkin siitäkin, onko järjestelmässä säiliöitä yms.

Jos nestepatsas jäähdytettäiin (yläpäästään) lähelle nollaa, se olisi todennäköisesti kesäaikaan energian haaskausta, ellei sitten kondensiveden lämpöenergiaa siirrettäisi virtausputkessa vähän alemmaksi, näin auttaen alhaalla tapahtuvaa höyrystystä. Talvella jäähdytys voisi toimia "haaskaavammin", mikäli pohjalla olisi suuri matalan lämmön lähde. Tämä lämmönlähde on yksi minulle mysteeriksi jäävä yksityiskohta, kun oletan, että laitoksen korkeus pitää olla satoja metrejä.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #14

Joo, Moilala kuvasi kahta mäntäputkea, kun toinen laskee niin toinen nousee.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #7

"Gasikin mukaan Moilalan keksinnössä ei ole tieteelle mitään uutta. Se ei ole ikiliikkuja, koska se tarvitsee myös ulkoista energiaa eli käytännössä ulkoista lämpöä. Järjestelmässä syntyvän alipaineen ansiosta vesi kuitenkin kiehuu alhaisessakin lämpötilassa, kuten esimerkiksi Himalajalla 50 asteessa."
Gasik viittaa lämpöpumppuun. Jos vesi olisi lämpöpumpussa se olennainen juttu, sitä olisi siinä jo käytetty, mutta koska en ole fyysikko, parempi olla viisastelematta.
Moni keksintö näyttää paperilla hyvältä, mutta vasta käytäntö näyttää toimiiko se.
Moni fyysikko väitti aikanaan mm. että ilmaa painavammalla laitteella ei voi lentää. Kyllä se vain on mahdollista, mutta piti myös oivaltaa jotakin muutakin eli se miten ja miksi ilma kannattaa! Siiven ominaisuus piti ensin ymmärtää.

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta

Putkiston ylä-vaakataso on jo täysin nesteytynyt vedeksi.

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta

Toisaalta ulkoiseen energiaan tulee vielä lisätä generaattorin hyötysuhteesta tuleva häviö.

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta

Periaatteessa koko järjestelmän hyötysuhde kertoo, kuinka paljon ulkoista energiaa tarvitaan kun tiedetään, kuinka paljon järjestelmästä saadaan ulos energiaa.

[E(out) / E(in)] * 100%

Energiaa tulee aina syöttää, jotta siitä saataisiin mahdollisimman paljon ulos esim. vesivoima, jossa potentiaalienergia muutetaan sähköisesti energiaksi, josta osa jää systeemin pyörittämiseen, josta muodostuu hyösuhde.

Esim. ydinvoiman hyötysuhde on muistaakseni luokkaa vain 33% eli jos sisään syötetään energiaa 1, ulos saadaan energiaa 0,33 (hukkalämpö).

Ts. jos hyötysuhde olisi 1.0 x desimaalit lähestyvät arvoa ääretön, meillä olisi ikiliikkuja, eli vaikkapa maan liikemomentti auringon ympäri (gravitaatio).

Käyttäjän JuhaKinnunen kuva
Juha Kinnunen

Tällaiset ovat aina tervetulleita. Uskon, että Kari Moilalalla on termodynamiikka ja moni muu asia hallussa sekä kyky ajatella laatikon ulkopuolella. Siitä syntyy näitä. WWW-sivuilla on aika niukasti tietoa. Jos joku saa noista videoista jotain, irti kuulisin mielelläni siitä.

http://www.airac.net/index.html

Alipaineiden ja jäähdyttimien kanssa pelaavat monet muutkin. Esim. ruotsalaiset:

https://www.climeon.com/how-it-works/

Karkea periaate on tietysti aika universaali ja samankaltainen. On lämpötilaero, joku ulkoinen energialähde, jäähdytin ja lopputuloksena energiaa vai pitäisikö sanoa eksergiaa.

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta

Kyllähän se näin on. Energian kierrättämistä siinä toivossa, että hyötysuhde lähestyisi arvoa 1. Mutta hyvä yritys ja toivottavasti hanke etenee.

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

no siellä on laaja selvitys Kainuun Sanomat 10.2.2018 ja englannin kielinen kaaviokuva, erilainen kuin mitä videossa on

Käyttäjän JuhaKinnunen kuva
Juha Kinnunen

Tuossa patentti:

https://patent.prh.fi/pubserver/documentpdf.jsp?iD...

Olympialaisten takia ei ehdi nyt perehtymään, mutta pitää yrittää myöhemmin. Todennäköisesti yritykseksi jää minulta.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kiitos linkistä. Männät näyttivät olevan välttämättömyys patentissa. Koska ulkoista lämmönlähdettä ei varsinaisesti näyttäisi olevan, "nestejään" lämpötilassa höyrynpaine on helpostikin pienempi kuin mitä se on sitten höyryturbiinin lämpötilassa. Tämä tekee pV-työn tuottamisen mahdottomaksi.

Niin että patenttiasiakirjan lukemisen jälkeen mielikuvani keksinnöstä on huonompi kuin ennen sitä. Olenkin valmis lyömnään 5 vetoa ohrapirtelöstä, ettei tämän patentin varaan rakenneta taloudellisesti tuottavaa sähkövoimalaa vuoteen 2028 mennessä.

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta
Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

jaa että ihan ohrapirtelö, no entä jos otatkin Valion OLO jogurttia ja sitten päälle vielä 1dl Gefilus-piimää aamulla ennen kahvia, niin jos sitten hyötysuhde nousisi

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

No Kari Moilalan juttua on lisää tänään 10.2.2018 Kainuun Sanomat- Toimittaja Raimo Viirret kertoo otsakkeessa Pyöriikö se sittenkin--Juttuu liittyy professori Michael Gasik-kertomuskin ja juttu on Kainuun Sanomien Kainari osassa koska lauantai numero on laaja koska lehti ei ilmesty täällä sunnuntaina.Lehdessä on kaaviokuva ja sen osat englannin kielisenä,kait lehtä voi selta digipainoksena-Kari Moilalalla on oma yritys nimeltään RecyclingEnergy Int.Oy.Kaaviokuvassa on pääotsake OUTPUTS: 1 -2)Cool , 2 -1) Electrisicy 3)Heat 4)By-products -Desalination , -Water cleaning +CCS + TES

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Mitä järkeä hakea ideapatentteja? Kaikki hyvät ideat on jo keksitty, mutta soveltavan tekniikan alueella kannattaa usein hakea tuotesuojia.

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

Juttuun liittyy Kainuun Sanomissa professori Michael Gasik. Aalto-yliopisto. Kemian tekniikan ja metallurgian laitos ja Michael pitää keksintöä teoreettisesti mahdollisena ja oli antanut lausuntonsa pantenttiviranomaisillekin ja hänen mukaansa voimalaitos ei olisi ikiliikkuja siksi koska hyötytoimintaan tarvitaan ulkopuolista energiaa jne. Juttu kait on digilehdessä Kainuun Sanomat. Nyt menen sitten saunaan heh

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Ei olisi eka professori joka on ollut joskus väärässä odotusarvojen kanssa.

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta

Ei kai kohtuullisen huonolla hyötysuhteella ole idea-patentteja ennenkään hylätty, mutta ehkä parempi olisi ollut julkistaa ensin hyödyllisyys-malli ja vasta sitten jos ja kun malli olisi ollut hyödyllinen, tämän jälkeen lopullinen patentti. Tämä menettely antaa paremman tuote-suojan.

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

No Michael Gasik pitää Moilalan keksintöä oikeaksi teoreettisesti ja sanoo, että sitten pitäs keksintöä ja sen käyttökelpoisuutta testattava pilottilaitteessa.Gasik puhuu putkisylintereiden korkeudesta,halkaisijat,veden putoamisnopeus sylinterissä,ulkoisen lämmön ja lisäenergian tarve,toimiiko talvella jos toimii kesällä,ja päivällä ja yöllä toimiiko. Moilalan mukaan koko homma perustuu termodynamiikan ensimmäiselle pääsännölle ja olisi käänteentekevä innovaatio jne. Kainuun Sanomat 10.2.2018 Kainuun Sanomien sisässä on liite Kainari ja on digilehtikin

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta

dU = ∂Q + ∂W

U = systeemin sisä-energia
Q = systeemiin tuotu lämpömäärä
W = teho

Em. on ideaali.

Jotta systeemiin tuodun lämpömäärän ja tehon summa on systeemin sisä-energia, hyötysuhde olisi silloin 1, eli 100%.

Käytännössä näin ei kuitenkaan ole. Häviöttömiä prosesseja ei ole olemassa. Koejärjestelyt tulevat viimeistään osoittamaan, minkälainen on hyöty-syhde.

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

No täällä on nyt Ilkka Hyttisen blogi LSC-aurinkopaneelit kasvihuoneissa -- eli mitenhän tämä sopisi sitten Kari Moilalan gravitaatiovoimalaan yhdessä, hyvä blogi Hyttisellä, mielekiintoinen

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Kiinnitti Jali huomioni tässä aika pahalta kalskahtava toteamus "Suomessa pääministeri Juha Sipilä ja elinkeinoministeri Mika Lintilä eivät kiinnostuneet." - jarruja vain, heh - eipä hyvältä näytä siis Suomen suhteen näiden osalta! - päinvastoin - meppi Merja Kyllönen asialle! - toiseksi taas iskostunut luulotautisuus ikiliikkujiin ko. K.S:n kommenteissakin - tyypillistä TurosTeamin CHP-voimalaitoksestakin - kunhan ei tätäkin keksintöä syö pois markkinoilta jokin toisen alan suurfirma - ainakin sitä yritä...

linkkejä lisää:

RecyclingEnergy?

http://www.recyclingenergy.com/

Energia Paradox?:

http://www.recyclingenergy.com/files/EnergyParadox...

RecyclingEnergy:

https://www.youtube.com/channel/UCN99oXZP0mUdhPrIC...

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

Niin,toivotaan Moilalle onnea. Jännä juttu tämä aurinkosähköpaneeli

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset