JaliKarjalainen1 John Stanford: Eliömaailman rappeutuminen ( kirja)

Mystery of the missing plastics

Kait sitten New Scientist lehti on kertonut, että muovia on paljon merissä ja syvässä Mariaanin haudassakin jotain 11 000km merenpohjassa ja ovat niistä kait japanilaiset julkaisseet kuvia. Nyt sitten maailmalla on alettu ihmettelemään sitä , että minne se muovia sitten häviää meristä. Muovia kyllä on alettu keräämään ja sitä menee ihmisen toiminnasta meriin joka päivä paljon. Ihmettelyä on aiheuttanut se, että minne se muovi sitten katoaa meristä. Maailmalla kerrotaan, että meriin on kehittynyt muovia syöviä bakteereja tai ne hakottaa muovin ja onhan perhostoukkakin maalla semmonen, että se hajottaa muovin entsyymillä

 

Lehden kertomukset kait lehdessä tai toisessa lehdessä ovat: Newly---evolved microbes may be breaking down ocean plastics. Mystery of the missing plastics.( Onhan se luonnossa ihan normalia , että bakeerit muodostavat uusia rotuja kun lääkäritkin tietää että on syntynyt bakteereja jotka torjuvat antibiootit ja sitten ne antibiootit ei sitten enää autakaan. Ihminen pukkaa muovin mereen ja ei osaa sitä sinne hajottaa)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tuosta hävinneestä muovista olen nähnyt erilaisia mainintoja. Siihen muovin massaan nähden, mitä sitä menee mereen kulttuurikansojen rannikoilta, avomereltä löytyy vain murto-osa. Eräs vaihtoehto tosiaan on, että pöpöt syövät sen mikro- tai nanomuovin. On siinä toki sekin mahdollisuus ollut esillä, että tutkimusmenetelmät eivät ole löytäneet sitä hienointa nanomuovia.

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

No sen pitäs esim perhostoukan hajottaa muovi entsyymillä, niin kait se sitten nanokin hajoaa. Normaalia oisi, että mikrobit kehittyy ja mikrobeillä käsitetään kyllä muitakin kuin bakteerit kuten alkueläimet ,hiivat, levät,virus,homeet

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

Aivan Mr. Jääskeläinen. No siellä netissä on myös otsake; Newly--Envolved Microbes Could Be Eating 90% of Ocean. Normaalia on että bakteerirotuja uusia syntyy .Se on luonnossa normaalia.Perhosen tóukka ainakin hajottaa muovin entsyymillä. Mikrobeja tulee huoneeseen myös ulkoilmasta.

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

Sitten netissä on kertomus: Plastic--eating microbes may have envolved in the ocean. Ja meren syvissä osissa on erikoisia bakteerejakin, rikkiä syövät jne.

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

Oohan se nanotiedekin olemassa

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset