JaliKarjalainen1 John Stanford: Eliömaailman rappeutuminen ( kirja)

Netissä kertomus:Tutkijat nimesivät ympäristöä tuhoavat kasvikset

Jos googlaa sanalla:Tutkijat nimesivät ympäristöä tuhoavat kasvikset, niin tutkimus osoittaa, että kun ihminen syö kasviksia, syntyykin myös kasvihuonekaasuja.Jos on hedelmiä, vihanneksia ja kasviksia ruokavaliossa, niin ne kuluttaa energiaa 38%  ja vettä 10% enemmän kuin tyypillinen amerikkalainen ruokavaliotyyppi.Kasvihuonekaasuja erittyi 6% enemmän ja vihersalaattin kasvihuonekaasut suunnilleen samaa luokkaa kuin naudanlihan ja sianlihan verrattuna salaatin päästöt kolminkertaiset tutkijoiden tässä tutkimuksessa.Kasvissyöjätbeivät todellisuudessa vähennä hiilijalanjälkea tutkimuksen mukaan.Sitten hedelmistä ja vihanneksista menee hukkaan 40% ja lihasta 33%. Ranskalaistutkijoiden mukaan ruokavalio, jossa on paljon kasvipohjaisia elintarvikkeita, aiheuttaa korkeimmat kasvihuonepäästöt. Eli kait kultanen neuvo on,että syödään monipiolisesti, niin ei tule sitten hurjasti kasvihuonekaasupäästöjä. Vai?Näyttää siltä,että kasvihuonepäästöjä tulee ilmaan myös siitä ,mitä me ja miten syömme eikä yksin fossiilisista polttoaineista.Siis salaatin syöminen tuottaa kolmekertaa enemmän kasvihuonekaasuja kuin sianlih. Toisaalta ihmisen aivot tykkäävät vihreäastä. Eli siis pitäs syödä monipiolisesti ja kaikkea kohtuullisesti, lihaa ja kasviksia, marjoja, hapantuotteita, yrttejä, hedelmiä, viljaa , piimät ,jogortit, juustot eli hapantuotteita jne.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Toni Rintala

Me myös hengitämme ulos hiilidioksidia.
Hengittäminen loputtava 2050 mennessä. Ja etenkin paskantaminen!

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Mielenkiintoinen huomio.

Se tuossa kuitenkin mietityttää, että vaikka salaatti on paha, on se aika kevyttä. 250 gramman pihvi mahtuu aika kivasti lautasen lihaneljännekselle, mutta 250 grammaa salaattia täyttäisi varmasti useamman lautasen. Eli salaatti on ihan hyvä lisuke, ei missään tapauksessa perusruoka.

Käyttäjän TeppoRaininko kuva
Teppo Raininko

Usein näkee näitä yksinkertaistuksia tyyliin "kiloon sian lihaa tarvitaan kolme kiloa ohraa". Se on totta, niin tarvitaan, mutta kumman ottaisi "korpisoturi" reppuunsa, kiloisen savukinkun vai kolme kiloa ohraa? Toki kolmen kilon ohrapussukassa on kokonaisenergiamäärä suurempi kuin kilon kinkussa, mutta ei kolminkertainen - ja energiaa se vie kolminkertaisen taakan kuljettaminenkin - tapahtui se sitten rekalla tai repulla.

Naudoille, joilla on toki vielä sikaa huonompi rehunkäyttösuhde, ei välttämättä tarvitse edes ohraa syöttää, märehtijöitä kun ovat. Käytännössä jonkin verrran syötetään, mutta ruokavaliosta kuitenkin noin 90 % on laidunnurmea, säilörehua, heinää ym. ns. karkearehua. Ja sen säilörehun kuiva-ainesato on helposti kolminkertainen viljaan verrattuna.

Omana ilmastotekonani aionkin edelleenkin pidättäytyä riisin, avokadojen sekä tofun ja muiden soijavalmisteiden syömisestä. Niiden sijaan suosin edelleen kotimaisia perunoita ja kasviksia sekä suomalaista lihaa. Kaikkea kohtuudella.

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

Minä olen kertonut vain tutkimuksen tuloksesta

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset