JaliKarjalainen1 John Stanford: Eliömaailman rappeutuminen ( kirja)

Terrafame ja Akkutehas

Terrafame aikoo alkaa rakentamaan akkukemikaalitehasta. Markkinat kait Aasiassa. Tehtaalla on jo rakennuslupa.. Ympäristölupa haetaan myös.100 suunnitteluinsinööriö eri puolilla maata ja Australiassa tekevät nyt suunnittelua. Akkutehas työllistää 150 uutta työntekijää.Työvoima saadaan kait alkamassa olevasta oppisopimuskoulutuksesta ja oppisopimuskoulutukseen on kiinnostusta. Yhtiöllä on oppilaitosyhteistyötä.Tehdassuunnittelu--urakka kotimaiselta Sweco insinööritoimistolta . Lisäksi on yhtiö tilannut  kaksi teknologiapakettia kotimaiselta Outotecilta ja yksi paketti australialaiselta Jordanilta.Potentiaalisten asiakkaiden on jo keskusteltu ja kiinnostus on kova. Yhtiö haluaa, että työpaikat menee paikallisille. Kainuu saa lisää työpaikkoja. Kainuulaiset myös varmaan haluavat työpaikat sillai, että samalla suojellaan ympäristöä kuten Sotkamon Hopeakaivoskin pohtii  ympäristöjä jo alussa omilla teknologioillaan

Enemmistö myös kainuulaisista eduskuntaehdokkaista kannattaa Kainuussa metsien hakkuiden lisäämistä. Kainuun metsät nyt kasvaa yli 7 milj kuutiometriä, josta voisi hakata enemmän nyt, kun on vai nyt hakattu 3.5 milj m3 vuosittain. Kestävä hakkuu oisi jotain 4.5  milj m3 

Sotkamon Silver AB Hopeakaivos, siellä Bat--Teknologia vesien käsittelyyn

Mehän syömme metallilusikoilla ja sillai kannatamme kaivostoimintaa, mutta emme kanata Luojan luonnon sotkemista. Me kuitenkin rakennamme asioita aikaisemmista kokemuksista käsin ja olemme osanneet ensin tehdä puheet, jotka ovat kulkeneet lankoja pitkin. Mehän emme ensin osanneet tehä puheita sillai, että ne kulkevat ilman lankoja. Tottakai kainuulaiset kannattavat sitä, että vesiä ei sotketa.Miten sitten Terrafamen toimii sillai, että vesiä ei sotkettâisi ja samoin  Sotkamon Silver Ab. Hehän tietävät kainuulaisten huolen vesien suhteen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

Terrafame ja Sotkamon Silver ovat arvokkaita työpaikkoja Kainuulle. Toivotaan menestystä

Käyttäjän Lauri-PekkaAlanko kuva
Lauri-Pekka Alanko

Siellä tuotetaan Litiumia, jota käytetään akkuihin. Ei siellä mitään akkutehdasta ole vaan tuleva kaivos ja kemiantehdas.

Tuhotkaa ihan rauhassa matkailunne siellä Kainuussa. En kuitenkaan halua, että ko. kaivokselle annetaan yhtään lisää valtion tukia mahdollisten vaikeuksien kohdatessa.

Käyttäjän JuhaKinnunen kuva
Juha Kinnunen

Ei mennyt oikein mikään kohdalleen tässä kommentissa. Missä tuotetaan litiumia. "tuleva kaivos". Mihin on tulossa kaivos?

Käyttäjän Lauri-PekkaAlanko kuva
Lauri-Pekka Alanko

Ihan sama. Jo nyt on laitettu veronmaksajien rahaa moneen otteeseen. Ei enää kertaakaan lisää.

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

No Terrafame käyttää sanaa akkukemikaalitehas, minulla se on vain lyhenne. No Terrafame työllistää paljon ja mitään tuhoja ei nyt ole näkyvissä. Tehdas aletaan vasta rakentaa

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Terrafame tuo Suomen Malminjalostus tulee olemaan aikanaan Kainuun kullanvuolusampo kun vielä ottaisivat talteen uraanin joka jää nyt sinne kivihiekkaan kuitenkin.
Tätäkin olivat Vihteät ajamassa alas onneksi Juha Sipilän hallitus esti tämän hölmöyden.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Terrafame työllistää. Suomen työttömyys voitaisiin poistaa täysin ostamalla 400 000 lapiota, yksi kaivaa kuoppaa ja toinen täyttää sen ja valtio maksaa palkat. Ehdotuksessani parasta olisi sen täysi saasteettomuus, kuoppien kaivamiseen ei tarvita edes rikkihappoa jota Terrafamen kaivoksella kuluu monta säiliövaunullista päivässä.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Mitä sitä nyt meneekään valtiolta työttömyyskorvauksiin vuosi sitte Petteri Orpon mukaan 6000 miljoonaa nyt lienee vähemmän jotenka miten sitä nyt kokonaisuuden näkee itse kukin onko Terrafamessa ideaa.

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

7.No jos kaikki vain kaivaisi kuoppia, rahat lopulta loppuiši, eli valtio ei pystyisi kuopan kaivajille maksamaan palkat, koska valtion pitää saada tulot jostain kuopankaivajien palkkoihin eli kuopankaivajien työ ei hyödyttäisi ketään

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Terrafame on ollut tähän mennessä pohjaton kaivo veronmaksajien rahoille eikä mitään toivetta paremmasta ole edes näköpiirissä kun nikkelin hinta on taas laskenut.

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

no Terrafame, liikevoitto 3 milj e, valtiot tuet : kaikki tuet yli 4 mrd e, on muitakin tukisaajia kuin Terrafame, maatalous saa kansallista tukea joka vuoši yli 300 milj e eli veronmaksajat tukee maataloutta ja syövät metallilusikoilla ja ajavat autoilla eli sillai tukevat kivosteollisuutta yleensä. Veronmaksajat eivät taida alkaa syödä puulusikoilla ja ajamaan polkupyörillä

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

Minäkin kannatan sitä, että ympäristöjä ei saa sotkea ja sitähän Vanha Testamenttikin sanoo, kun pitää varjella, mutta elanto saa ottaa luonnosta. Ihminen ei kuitenkaan heti osannut tehä pikku kännykkää suoraan jne..

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

Kait maatalous viime vuosina sai tukea yli 300 milj e/vuosi.Totean vain nämä tuet asiatietona,en ota kantaa, saako tukea antaa ja miten paljon. Tuet kuitenkin yht 4 miljardia e/vuosi kait viime aikoina. Eli siis miksi pitää jauhaa julkisuudessa Talvivaaran ja Terrafamen yhteiskunnan veromarkoista kun kerran muutkin saavat tukea ja liikenne , teolliuus, energia, maankäyttö, maatalous ja rakentaminen kuitenkin aiheuttavat päästöjä luontoon ja likaista lunta median mukaan kipataan mereenkin. Jne..

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

Siis miksi arvostellaan tukeja Terrafamelle? Esim vuonna 2009 Suomi maksoi maataloustukea yhteensä 2.1 mrd e (kansallinen tuki + EU:n tuet)Tutkimuksen mukaan, jos maataloutta ei tuettaisi, ruuanhinta nousisi 17% Suomessa Ja 2009 EU makso maataloustukea 54 mrd e Jne..Näin siis oli 2009.

Maataloustukea kait yhteensä maksettiin Suomessa 1.99 mdr e vuonna 2017(kait kansallinen tuki + EU:tuet) ja tuki 2016 oli yli 2% suurempi jne..

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

No Suomen päästöt 2017 oli 56.1 milj t Co2 ekv eli tästä on maatalouden osuus jotâin kait ehkä 6.5 päästöjä eli muutkin päästävät päästöjä kuin Terrafame.Talvivaaran sotkut ei kuulu Terrafamelle. Valtion pitää Talvivaaran sotkut selvittää, koska muilla ei ole varaa, koska veronmaksajat ite myös päästää päästöjä luontoon ja käyttävät metalleja. Liikenne on yksi päästölähde, samoin asuminen jne.Miksi veronmaksajat ei elä sillai, että päästöjä ei synny?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset