JaliKarjalainen1 John Stanford: Eliömaailman rappeutuminen ( kirja)

Kaikki ovat syntisiä

Veronmaksajat eivät voi yksin syyttää Talvivaaraa ja Terrafamea ympäristön sotkuista , koska;

1 Syövät ruokansa metallilusikoilla

2 Kannattavat kaivostoimintaa,kun käyttävät metalleja

3 Ostavat kodinkoneita elämiseen

4 Matkustavat lentokoneilla ,autoilla, laivoilla eikä purjeveneillä ja hevosilla

5 Käyttävät energiaa

6 Rakentavat rakennuksia joissa on rautaa, terästä jne

7 Keittävät kattilossaan ruokansa

8 Tekevät puolustuskalustot jne..

Eli jos veronmaksajat eivät käyttäisi metalleja, ei kaivoksia sitten tarvittaisi ja veronmaksajat ovat ihmisiä ja valtio muodostuu ihmisistä. Vai?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Hyvät pointit, Jali:) Totta on että ihmiset, jotka eniten puhuvat kaiken kieltämisestä, tosiasiassa toimivat usein luonnon kannalta hyvin haitallisesti. Moderni urbaani ja kulutukseen tähtäävä yhteiskuntarakenne on ympäristölle haitallinen.

Kannatan itse luonnonsuojelua, pitää keskittyä niihin asioihin, jotka eniten parantavat Suomen ympäristöä. Voimme myös osallistua esim. kestävän ruoantuotannon ja metsittämisen edistämiseen Afrikassa. Etelä-Euroopan pitää selvitä näissä hommissa itse :)

Suomessa voidaan esim. tehdä seuraavaa:

1. Suoalueiden avohakkuut lopetettava, jolloin vesistöihin ei tule nykyisenkaltaisia valtavia valumia. Vaadittava yrityksiltä osallistumista, mikäli aiheuttavat vahinkoa luonnolle.

2. Ruokahuolto; pitääkö jälleen siirtyä pienimuotoisempaan toimintaan? Jotkut asiantuntijat sanovat että pienimuotoinen tuotanto turvaa paremmin ruokahuoltoa kuin suuret toimijat. Tämä myös elvyttäisi maaseutua. Me tarvitsemme aktiivista maaseutua mutta sitä vastoin emme tarvitse asutusta, jossa yksi talo siellä sun täällä. Maaseudullakin asutuksen pitää olla kylissä/kaupungeissa, muuten palvelut tulevat suhteettoman kalliiksi.

3. Syömämme ruoka; Tällä hetkellä syömme lihaa enemmän kuin koskaan, lihan syöntiä voidaan siis vähentää mutta ei välttämättä lopettaa. Ei pidä olla mustavalkoinen. Vaihtaa naudanliha broileriin tai ainakin harventaa naudan- ja sianlihansyöntä. Pienin askelin parempaan suuntaan. Kasvisproteiinien pitää olla halpoja, sitä se ei tällä hetkellä ole, joten lapsiperheillä ei välttämättä ole hyviä vaihtoehtoja.

4. Energia; Torium ehkäpä korvaa nykyisen uraaniin pohjautuvan ydinvoiman tulevaisuudessa? Toriumin puoliintumisaika on pienempi kuin uraanin. Jätteen poltto ym.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Vielä; Tuotteiden pitää kestää nykyistä huomattavasti kauemmin, ainakin mikäli haluamme säästää luontoa. Kaikki muut toimenpiteet luonnon hyväksi ovat turhia, mikäli kertakäyttökulttuuri ei lopu...

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

Juu, aivan. Täytyy alkaa tekemään hommat erityyliin. Luontoa on syytä kunnioittaa ja suojella

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen

Ilm. 11:18

Kansat ovat vihan vallassa, mutta nyt on sinun vihasi hetki.

On tullut kuolleiden tuomion aika, aika palkita profeetat, sinun palvelijasi, ja kaikki pyhät ja kaikki jotka kunnioittavat sinun nimeäsi, pienet ja suuret.

On aika tuhota ne, jotka tuhoavat maata.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset