JaliKarjalainen1 John Stanford: Eliömaailman rappeutuminen ( kirja)

Nooan Maa The Flood

Mooses varmaan kait tarkottaa vedenpaišumuksella Nooan Maassa olevaa tapahtumaa eli Tsadjärven tilannetta Nigeriassa.Ararat-vuoristohan ei ole niin korkea kuin Himalajan. Kaikki vuoristot saavat ensin alun mannerlaattojen törmäyksien saumojen kiviaineksista käsin päiväntasaajalla ja sieltä kulkevat sitten omiin suuntiin kuten Himalajakin ja muut. Heprean sana päivä voi tarkoittaa myös pitkiä aikojakin. Esim Sumerin vanhin kuningas oisi kertomuksen mukaan 43200 vuotta(Dynastia1, Sumeri.Siellä oli 10 vanhaa kuningasta ja nuorin oli 18 000 vuotta vanha babylonialaisen kertomana)Raamatun vanhat iät ei siis oisikaan vanhempia. No Sumerin puhekieli kait oli sukua Afrikan puhekieliin. Esim Aabrahamin esi-isät oli ensin asuneet Afrikassa. Ja tavallaan kaanaanilaiset olivatkin kaukaisia sukulaisia Aabrahamille kuten filistealaisetkin. Nooan Haam ja Seem suvut yhtyivät ja siksi Mooses kertoo vain seemiläisistä.Esim. Melkisedek oli jebusilainen. Nämä jebusilaiset asu ensin Nigeriassa ja siellä tekivät muuttoliikettä ja jotku olivat tulleet Jerusalemiin eli silloiseen Saalemiin . Samoin esim kuusilaiset ovat lähtöisin Nooan Haamin pojan Kus--nimisestä miehestä. 

 

Nämä kuusilaiset asu myös Sudanissa ja olivat Egyptin 25.dynastian hallitsijoitakin. Nykyisin Sudanissa on kuusilaisten pyramideja paljon pystyssä. Osa kuusilaisten kulttuurista jäi Assuanin padon vesien alle. Kuusilaiset levittäytyivät myös Mesopotamiaankin kuten Nimrod. Nykyisin Irakissa on Nimrud---niminen kaupunki Mosulin lähellä.Kuusilaiset olivat levittäytyneet myös Afrikassa länteenkin.Esim. kanaanilaiset synty Haamin pojan Kanaa--nimisestä ja olivat jakaantuneet eri heimoihin Luvatussa Maassa. Eli Aabraham tapasi kaukaisia sukulaisia tullessaan Harranista Kanaaseen joskus 2000---1900 eKr.Mooseshan lähti Egyptissä kait 1450--luvulla eKr. Luvattuun Maahan ainakin juutalaisen arkeologin Livsonin mukaan. Livson asuu Suomessa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tämä on uusi hypoteesi ainakin minulle.
Pienempialainen "koko maailma" vaatisi mielestäni kuitenkin sitä, että arkilla olisi merkittävä rooli. Jos esimerkiksi joki tulvii, niin kiipeäminen vieressä olevalle mäelle on todennäköisesti alusta parempi tapa välttyä tulvan tuhoilta. Vähän evästä mukaan.
Tsad-järveltä luonnollinen tulva ei olisi kuljettanut alusta nykyiselle Araratille, vaan siihen tarvittaisiin vaikkapa toinen samanniminen vuori lähempää järveä jne.

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

Nii, no Nooa asu Nooan maassa ja näin on arvellut Just Genesis-ryhmä netissä, laajat kertomukset, Alice Linsley, USA, anglikaani kristitty. Tsadjärvi oli aikoinaan paljon laajempi ja arkki oisi kulkenut Tansania--Kenian vuoristoon. Nooa oisi elänyt n. 2500 eKr, professori Butzer mukaan Just Genesis--kertomuksissa ja Nooa oisi ollut 75 vuoden ikäinen. Prof Karl W Butzer. Tiedot perustuvat arkeologiaan, DNA, ilmasto, kielitiede, historia, ihmisen tuloon jne.Saharassa oli kuivuus kyllä alkanut jo 4000 eKr. Niilistä pääsi Tsadjärvelle ja sieltä Atlantillekin Afrikan länsirannalta No Just Genesis--kertomukset ovat Netissä laajat ja useita asiantuntijoita siellä. Habiru on käännetty englantiin sanalla Hebrew. Heprealaiset ovat olleet pappiskastia alunperin Afrikassa. Nooan maa=Bor'No. Tulva siis oisi ollut Nooan Maassa Just Genesis-kertomuksen mukaan. Nooa ei siis oisi asunut Mesopotamiassa. Esim. kertomus The Kushian. Arkki oisi ajautunut Kenian vuoristoon,nimi Har--Meni eli Mount Meni

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

Minä kiinnostuin tästä Nooasta evoluution kysymyksien johdosta. Ihminen oisi lähtöisin Afrikasta. Sukuluettelo Mooseksella ennen Nooaa, tarkoittaisi afrikkalaisia sukuja ehkä, elivät Afrikassa

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

Tsadjärveltä Keniaan on matkaa jotain 3500km kait, sinne Arkki oisi mennyt Just Genesis--kertomuksen mukaan

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset