JaliKarjalainen1 John Stanford: Eliömaailman rappeutuminen ( kirja)

Suomalaiset eivät voi muuttaa ilmasto yksin

Pitää olla rehellinen.Suomalaiset eivät voi yksin muuttaa ilmastoa. Me emme voi lopettaa työntekemistä. Rahat ei tule itestään sosiaaliluukulle. Tarvitaan investointeja, jotka luovat työpaikkoja. Ruokaa tarvitaan.Väestö ei ala istukselemaan ilmastonmuutoksen takia. Jos lopetamme työt ja investoinnit, tulee sekamelska ja levottomuudet, Rahat loppuu.Parempi vaihtoehto on esim. lisätä metsiä ja metsien kasvun nopeutta. Hakata metsiä ja hoitaa niitä. Hakata hilliten myös lisäkasvustakin.Keksiä, miten päästöjä vähennetään. Roskaaminen lopetettava ja muovit pois vesistä. Me emme voi suojella ilmastoa, jos emme tee töitä ja hanki itelle ruokaa. Meidän täytyy investoida luomalla uusia työpaikkoja uudella tavoilla. Keksiä uusi energia. Kaupunkeihin lisää metsiä.Lyhyet työmatkat kulkea jalan, pyörällä.Teollisuuden päästöt korjattava paremmiksi. Maataloudessa siirryttävä pieniin luomutilohin ja lopetettava isot karjat. Luomulannoitetta ja komposteja alettava käyttää. Muovit muutettava erilaisiksi. Sellutehtaiden ja kaivoksien päästöt pidettävä teollisuusalueilla. Sellutehtaita hilliten lisättävä. Sähköinen paperi saatava yleistymään. Geenitekniikka puiden kasvatukseen.Puutarpeet saatava pieniltä alueilta ja läheltä tehtaita. Jne. Ilmastoa ei hetkessä muuteta. Iso Kirja käski varjella yhdessä elämisen tarpeiden kanssa. Miten teet tuotteet ja työt varjelun avullakin?

 

Pitää muistaa, että Sitrankin laskelmissa on mukana aivotutkijan mukaan virhe. Aivotutkijan mukaan ihmisen kaikessa tekemisessä on aina virhe mukana.( Aivotutkija, lääkäri Matti Bergström)

 

Suurimmat päästöt aiheuttavat USA,Kiina, EU tällä hetkellä eli ei millään opilla voi suomalaiset muuttaa ilmastoa. Pitää olla rehellinen, niinhän 10 käskyä neuvoo Isossa Kirjassa tekemään myös paranuksenkin

 

Jos lopetamme työnteon ja emme syö ja emme investoi ja lisää työpaikkoja ja kasvua, emme silloin pysty suojelemaan myös ilmastoa. Tarvitsemme työpaikkoja, toimeentulemista ja ruokaa ja innovaatiota, sillai voimme vain suojella ilmastoa. Töitä täytyy tehä, ruokaa syödä, keksiä uusia asioita

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän HarriLeinonen kuva
Harri Leinonen

Ruotsalaisen Lundin yliopiston julkaiseman tutkimuksen mukaan paras yksilön käsissä oleva keino ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi on tehdä vähemmän lapsia.
Tämä vuoden takainen tutkimus on vaiettu aihe mediassa. Miksiköhän?

Kuluttajen eli maapallon väestön määrä on kasvanut tänä vuonna jo noin 30 miljoonalla: https://www.worldometers.info/fi/

Eli yli viiden Suomen verran.

Vuoden lopussa kasvu on todennäköisesti 83 miljoonaa uutta kuluttajaa.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Jos nyt kuitenkin lähdettäisiin siitä, että hiilidioksidilla ei ole juurikaan aiheuttavaa merkitystä ilmaston muuttumisessa, niin eipä siihen ilmaston muuttumiseen juurikaan pystytä vaikuttamaan hilihumpalla.

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

Väliin tosiaan tuntuu siltä, että kunhan vain me suomalaiset osallistumme ilmastotalkoisiin, niin ongelma on pois pyyhkäisty. Ja jos ei muuta argumenttia keksitä silloin aletaan vetoamaan suomalaisten suureen hiilijalanjälkeen per capita, tässäkin tunnutaan unohdettavan sellainen pieni sivuseikka, että meitii on täällä kamalan vähän. Sekin voidaan ohittaa miltei olan kohautuksella, että täällä on suhteellisen pitkät välimatkat, ja että tätä pohjoista kolkkaa koettelee ison osan vuotta kylmä ilmasto, ja nyt sitä ilmastoa sitten pitäisi vielä alkaa viilentämään...
Tosin ei metsäkään ole ratkaisu kaikkeen vaikka sitä tunnutaan tarjoavan väliin vähän joka suuntaan. Puustahan voidaan tehdä muovin korviketta ja siitä puusta saadaan polttoainetta autoihin ja lämmitykseen, sitä puuta voidaan käyttää enenevässä määrin rakentamiseen jne., niin ja siitä puusta voidaan tehdä kiinalaisille wc-paperia. Kyllä tätä puunkäyttövauhtia Suomi alkaa pian muistuttamaan Saharaa.

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

No metsien kasvua tietyillä keinoilla yritetään nostaa 150 miljm3/ vuosi jonnekin 2030--2050 vuosiin mennessä ja geenitekniikalla puun saisi kasvamaan 80 % enemmän, kun koe niin osoitti.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Onneksi kukaan ei edellytä Suomea muuttamaan ilmastoa yksin.
Jokunen niin tosin väittää ja kannattaa suhtautua varauksella kaikkeen mitä ne kirjoittavat.

Terveellisempää on olla lukematta niiden tuotoksia jatkossa, koska eivät ole rehellisin aikein liikkeellä.

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

Nii ja eihän sitä ilmastoa voi suojella sillai, että lopetetaan työntekoa ja syöminen,

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset