JaliKarjalainen1 John Stanford: Eliömaailman rappeutuminen ( kirja)

Triaskausi 250 milj--201 milj v sitten

Triaskausi osoittaa, että meni paljon aikaa monissa sukupolvissa osa lajien tuhoutumisiin. Lajit eivät kuolleet kaikki ja kerralla eivät kuolleet. Meni paljon aikaa lajien katoamiseen, ehkä yli 20 milj v. Ehkä lajeja hävisi välillä 227---183 miljoonan välillä. Välillä oli syntynyt uusia lajeja vanhoista kehityskaarista. Eli sukupuutot tarkottaa, että lajeja kuolee eri sukupolvissa ja voi mennä aikaa 10--30 milj v ainakin. Nytkin katoaa lajeja, mutta nytkin syntyy vanhoista lajeista uusia. Ihminen nyt muokkaa ympäristöä ja vaatii, että lajit säilyisi nyt. Mutta kun ihminen nyt muuttaa ympäristöä, niin eihän ne lajit , samat lajit ala elämään uudessa muokatussa ympäristössä ja lajit joutuu uusiutumaan. Jos ihminen ei muokkaisi ja muuttaisi ympäristöä, niin samat lajit saattaisivat elää pitkäänkin. Eli siis ihmisen ei saisi muokata ympäristöä, niin sillai nykyisetkin lajit pystyisivät elämään pitkään. Nyt ihminen siis muokkaa ympäristö ja yrittää saada ympäristöt nykyisille lajeille elinkelpoiseksi. Ongelma on siinä nyt, että ympäristöjä on jo muokattu ja siksi lajeja katoaa ja tilalle tulee uudet asukkaat. Kaavahan on geeni  x ympäristö=  tulos. Ihmisen siis pitäisi saada ympäristöt sille tasolle, että lajien katoaminen loppuisi sen takia, että ympäristöt olisivat elinkelpoisia nykyisillekin lajeille. Muovit siis pois meristä jne. Ihminen nyt yrittää kyllä parantaa ympätistöjä. mutta kun nyt sitten vasta yritetään, niin lajeja kuolee nytkin, koska ympäristöjen parantaminen on vasta osaksi vain puheissa ja kaikki maat eivät ole parantamassa ympäristöjä siihen malliin, että nyt oisi jo ympäristöt elinkelpoisia nyt oleville lajeille. Esim. muovia löytyy edelleen, päästöjä pukataan, hiilen co2 määrä on noussut ja on 415ppm viimesen mittuksen mukaan. Meriin menee edelleen roskia jne.Autoilla ajellaan bensan kanssa jne. Ei ole ihme nyt, että lajeja kuolee, mutta lajeja kyllä syntyykin ja uusia lajeja on löytynyt.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

Siis nyt lajit voivatkin kuolla ihmisen toiminnasta nopeesti, mutta kun ne ei kuitenkaan kâikki kuole ja vanhoista lajeista syntyy uuši uusiin ympäristöihin. Eli niihin ympätistöihin, joita ihminen on muutellut. Nopeus ei tässä ratkaise, koska jää lajeja eli siementä itämään ja kaava geeni x ympäristö =tulos voimassa edelleen

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

Nyt siis ei tule kuolemaan kaikki lajit ja kun ihminen muuttaa ympäristöjä, niin lajeja täytyy kuolla siksi, että ihmisten ympäristöjen muokkaamisiin ei nyt olevat kaikki lajit sopeudu ja ne kuolevat, mutta syntyy myös uusia lajeja ja nämä uudet lajit pystyvät sitten elämään ihmisten mukkaamissa ympäristöissä. Ihan kuten sisiliskoille tuli uudessa ympäristösšä umpisuoleen läppä joskus 1900-luvulla, kun niillä ei ollut entisessä ympäristössä umpisuolessa läppää.

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

Joukkotuhotutkijat ovat erimielisiä tapahtumista.Prof Tanner, USA, on sitä mieltä että triaskauden joukkotuhot ovat kestäneet kymmeniä miljoonia vuosia eli ei kertarysäyksellä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset