JaliKarjalainen1 John Stanford: Eliömaailman rappeutuminen ( kirja)

Grönlannin Asukkaat Kertovat

Kyselytutkimuksen mukaan Grönlannin asukkaat kertovat ite ilmastomuutoksesta:

1.Huoli sään ennustamattomuudesta

2.Merijää ohenee grönlantilaisten mukaan kyselyssä. 

3.Ikiroudan sulaminen heillä huolestuttaa

4.Jäällä  nyt vaarallista liikkua. Metšästäjt olivat kertoneet jo aikisemmin jäiden sulamisen hankaloittaneen elämää

5.Pelkoa esiintyy ja toivottomuutta

6.Ilmastomuutos haitallinen

7.Grönlantilaisten mielestä kyselyssä hallituksen mentävä Pariisin sopimukseen ja kasvihuonekaasuja pitäisi säädellä. Näin grönlantilaiset ovat kyselyssä kertoneet ite.Nuukissa ihmiset ajattelevat, että on nyt menossa ilmastomuutos. Nuuk, pääkaupunki, Grönland
 

Lisäksi videolla 5.10.2018 grönlantilainen asukas kertoo, innuiitit joutuu lähtee pohjoisemmaksi, 40 vuotta sitten jään paksuus 1.5 m ja nyt 30--40 cm, tuulista on sää,metsästys vaikeaa,viimeiset 10 vuotta lämmöt nousseet. Näin siis asukas kertoo, joka elää Grönlannissa.Karhut tulevat ihmisten alueille jne. Jäitä sulaa jne

 

Asukkaiden kertomukset osoittaa, että IPCC on aivan oikeillä jäljillä ja oisi syytä kiireesti  alkaa vähentää päästöjä ja tehdä elämiset ja tulot uusilla tavoilla

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

Eli grönlantilaisten kyselykertoo,että oikeesti luonnossa jäitä sulaaja myös ikiroutakin ja on vaarllista liikkua jäillä. Asukkaat kyselyssä toivovat että Grönlanti menisi Pariisin sopimukseen ja kasvihuonekaasuja pitäisi alkaa säädellä. Näin ite asukkaat kyselyssä kertovat. Turha silloin on inttää, että jaat muka ei sula Grönlannissa

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Tuohan on ollut päivän selvää 60-luvulta lähtien. Ei mitään uutta ja mullistavaa tietoa.

Soittamalla samaa levyä päivästä toiseen, et ole hyödyksi, vaan päin vastoin. Johdat ihmisiä ja päättäjiä keskittymään toimenpiteisiin, millä on vain olematon vaikutus grönlantilaisten ja ihmiskunnan selviytymiseen maapallolla ilmaston lämmetessä.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Siellä sitä on: lumen tajua!

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Grönlannin elokuinen keskilämpötila on reippaasti plussan puolella, päivisin noin 10 astetta. Olisikin erikoista jos kesällä ei jää sulaisi.

Joku voisi ensi keväänä uutisoida, montako miljoonaa tonnia Suomessa sulaa jäätä. Sen tiedämme että pelkästään keväällä 2018 Suomen alueella jää ja lumi suli yli 300 000:n neliökilometrin alueelta. Tämä tapahtui parissa kuukaudessa.

Käyttäjän JukkaKeskinen kuva
Tapio Keskinen

Grönlannin etelä kärki on samalla leveyspiirillä kuin etelä-Suomi.

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

No Kainuun Sanomat 14.8.2019 kertoo. että kasvihuonepäästöt ovat nousseet siten, että päästöjä on ilmassa nyt 43% enemmän kuin vuonna 1990 ja vuosi 2018 oli neljänneksen suurin lämpimin vuosi. Asia ei muutu, vaikka Grönlannin eteläkärki oisi samalla leveyspiirillä. Merituulet ovat eri. Innuutit ajattelevat muuttaa pohjoisempaan. Ilmeisesti jäät sulaa Grönlannissa lämpimien merivesien takia. Siis on turha inttää, että muka jäät ei sulaisi. Asukkaat tietävät, että jäät ovat sulamassa ja heillä on huoli ikiroudasta myös

Käyttäjän JukkaKeskinen kuva
Tapio Keskinen

Atlantic Multidecadal Oscillation, AMO, on näinä vuosina vahvimmillaan ja pian alkaa heikkenemään, mikäli syklisyys pysyy aiemmassa noin 80 vuoden jaksossa. 1940-luvulla on ollut vastaava tilanne.

Merivirtauksilla on suurin vaikutus pohjoisempien alueiden lämpötiloihin, meille erityisesti Golf-virta, samoin Grönlantiin.

Ilman merivirtauksia olosuhteet olisi suht samanlaiset samalla leveyspiirillä, auringon vaikutuksen ollessa sama.

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

Grönlannin asukas kerto säiden olleen tuulisia eli tuulee ja merivedet tuo lämpöä kait , vai. Nyt Nuuk-kaupungissa Grönlannissa ilmankosteus 98% eli lämpöä sidotaan ja nyt +4Grönlannin pohjoisin kaupunki Qaanaaq , siellä +4 ja kosteus 90%. Eli kosteus kun tiivistyy , niin tulee vesisade, jos lämpö +4 . Vai?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Grönlannin säät säätelevät, ei taivaan isä tai ilmastonmuutos vaan ilmavirtaukset. Ihan kuin Suomessakin. Tosin tänä kesänä Grönlannissa mitattiin pari astetta normaalia korkeampia lämpötiloja koska säähavaintoaseman mittari oli rikki.

Ilmastonmuutoskriisikatastrofiharmageddonteorian mukaan tuulien pitäisi laantua eikä koveta lämpötilaerojen tasaantuessa.

Voin myös kertoa yhden järkyttävän uutisen: Merivesi lämmittää myös Pohjoismaita Golf-virran muodossa. Paikallisesti meren vaikutuksen huomaa siitä että täällä lounaisrannikolla ja saaristossa sataa usein vettä silloinkin kun muutama kymmenen kilometriä sisämaassa on maa valkoinen. Talvella sulan meren aikana ero voi olla helposti kymmenenkin astetta.

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

Ei kait kaikki mittarit ole olleet rikki Grönlnnissa, keskilämpö oli yli +6 heinäkuussa Grönlannissa tilaston mukaan

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #9

+6 kuulostaa aika alhaiselta Grönlannin heinäkuiselta keskilämpötilalta. Panetko linkin?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Mahtoi siellä olla aika paniikki 1900 luvun alussa kun oli melko lämmintä ja 1915 oli oikein ennätyskuumaa.

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

no jäitä on nyt sulanut, niin asukkaat kertovat ja onhan Haila-Levinskin kertonut, että jäät ovat pohjoisella alueella sulaneet 2 milj vuoden aikana jo 17 kertaa, heidän kirjansa Ekologian Ulottuvuudet, mutta nyt jäitä on sulanut nopeassa tahdissa asukkaan kertomuksen mukaan . Asukas kerto, että 40 vuotta sitten jään paksuus oli 1.5 m ja nyt paksuus asukkaan mukaan oisi 30--40 cm eli jäät sulaa nopeesti nyt kun kasvihuonepäästötkin ovat lehden mukaan lisääntyneet 43% verrattuna 1990-luvulla eli ihminenhän ne kasvihuoepäästöt aiheuttaa ja nousut. Ihmisen osuus on nyt korkea. Asukkaan mukaan kyse on huoli myös ikiroudan sulamisestakin

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Suomessa on yksi puolue, joka ymmärtää ettei päästöjen vähennys ole ratkaisu ihmisten kokemaan ilmastoahdistukseen, eikä muiden mielenterveysvaikutusten lisääntymiseen, mitkä ovat seurausta ilmaston lämpenemisestä.

Jäätiköiden sulamista ei voi estää, mutta ihmisiä voidaan auttaa keksimällä ratkaisuja heille, joihin ilmaston lämpeneminen eniten vaikuttaa. Toinen keino on tietenkin lääkityksen lisääminen, mutta sillä ei hidasteta ilmaston lämpenemistä, eikä toisaalta helpoteta ihmisten selviytymistä sen keskellä.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Luonnon monimuotoisuuden heikkeneminen on meidän suurin ongelmamme koska se vähentää satoja ja siten vaikeuttaa tulevaisuuden ruokahuoltoa. Tähän pitäisi keskittyä nykyistä voimallisemmin. Kasvava monimuotoisuus auttaisi meitä myös sopeutumaan...

Vesistöjen tila on diversiteetin ohella luontomme kohtalonkysymyksiä. Meret vaikuttavat elinmahdollisuuksiimme maapallolla

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

The Guardian:Ecological grief:Greenland residents traumatised by climate emergency.Saarella ollaan ahdistuneita lämpöjen noususta ja siellä esiintyy itsemurhia ja alkoholismia. Heinäkuussa 2019 suli jäätä valtavasti, reilusti yli puolet enemmän kuin normalisti jne.

The Guardian:Photograph lays bare reality of Melting Greenland sea ice

Kertomuksien mukaan saan kuvan Grönlannista, että suurin osa ajattelee nyt ilmastonmuutoksesta ja jäiden sulamisista ja jääkarhujen tulosta maalle, heikoista jäistä, jotka vaarallisia. Metšästys hankaloitunut. Ihmisillä on ahdistusta, itsemurhia on ja alkoholismia esiintyy. Onko nyt meillä Suomessa kova intto, että mitään jäiden sulamisia ei oisikaan mitenkään merkittävästi, vai? Asukkailta voi ite jokainen kysyä esim Tanskan Ilmatieteenlaitokselta tai the Guardian lehdeltäkin ja onhan videokertomuksiakin tai matkustaa turistiksi Grönlantiin, niin näkee sitten.

Jäätä oli heinäkuussa 2019 sulanut 197 miljardia tonnia, kun normaalisti 60-70 miljardia tonnia(Tanskan Ilmatieteenlaitos Ruth Mottram). Nasan mukaan jäätä sulaa vuosittain 287 miljardia tonnia Grönlannissa

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Ilmaston lämpenemisestä puhumiseen käytettävät resussit ja toimet menevät mutuna arvioiden 80 % hukkaan. Poliitikot ja aktivistit puuhastelevat hiki päässä ilmastonmuutoksen estämiseksi, vaikka järjellä ajattelevat tietävät sen turhaksi.

Muutosta ei voi enää estää. Siksi resurssit pitäisi kohdentaa ihmisten selviytymiseen muutoksen keskellä ja ennakoivien toimien tekemiseen ja varautumiseen lämpenemisen vaikutuksiin. Silloin panostukset kohdistuisivat oikeaan paikkaan.

Mitä tehty kysely sinun mielestäsi auttoi ja selvitti? Ei mitään uutta ja hyödyllistä! Joku pääsi selvittämään ilmaston muutoksesta puhumisen joukkopsykologisia vaikutuksia, vaikka mitään yllättävää tuloksessa ei ollut. Samat seuraukset on havaittu tapahtuneen mm. Britanniassa brexit-uutisoinnin vaikutuksesta johtuen, kun aihetta on rummutettu neljä vuotta joka ikinen päivä uutisesta toiseen.

Ilmastohysterisoinnin seurausta on sekin, että ihmisiä painostetaan tarkkailemaan itseään ja syömistään, vaikka tosiasia on, ettei ihmiset voi lopettaa syömistä, eikä päättää siitä mitä kaupassa on tarjolla. Mitäpä jos poliitikot pakottaisivat teollisuuden ja energialaitokset lopettamaan ilmaston pilaamisen ja vasta sen jälkeen alkaisivat rajoittamaan ihmisten syömistä.

Lisäksi on ne tolvanat, jotka vaahtoaa ruokahävikistä ja syyllistävät kuluttajat aiheesta. Ruokahävikiksi lasketaan mm. kahvinporot. Ihmisten siis pitäisi keittää sumpit pari kertaa kierrätetyistä poroista. Kuitenkin 80% ruokahävikistä syntyy tuotantoketjun alkupäässä tuottajalta kauppaan. Tämä kuitenkin lasketaan henkilön aiheuttamaksi.
SYKEn tutkijoiden mielestä, jotka tästä ruokahävikillä ihmisiä syyllistävät, ajattelevat, että ihmisten pitäisi lopettaa syöminen, että 80% ruokahävikkiä ei syntyisi tuotantoketjun alkupäässä, ennen kuin ihmiset tavaran kaupasta kotiin kantaa.

Tuollainen toiminta on ihmisten simputtamista ja joidenkin tutkijoiden oman medianäkyvyyden ja tärkeyden korostamista. Täysin hyödytöntä touhua.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Ongelmana on että meidät ihmiset nähdään pelkästään materialistisina kuluttajina ja koko maailmanjärjestys perustuu kuluttamisen lisäämiseen. Kaikkea mässäillään liikaa, ei vain ruokaa. Periaatteessa järjestelmämme haluaa ihmisten olevan tyytymättömiä, muuten ei jatkuvasti lisääntyvä kuluttaminen kiinnostaisi. Problematiikka ei ole yksilötasolla vaan maailmanlaajuisessa järjestelmässä. Ihminen ei elä yksin leivästä, vaan tarvitsee myös henkisiä ulottuvuuksia. Elämän merkityksellisyys ei kasva tavararöykkiön keskellä

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee Vastaus kommenttiin #18

Bkt on puutemittari. Bkt kasvaa, jos puute lisääntyy. Kulutusyhteiskunta syntyi, kun ihmiset tarpeidensa takia alkoivat käydä kauppaa toistensa kanssa. Koska ihmiset ei sanottavammin kaipaa tarpeetonta tekemistä, joku siitä keksi alkaa maksamaan palkkaa, mikä samalla loi kysyntää. Meidän yhteiskunta ja ihmisten hengissä pysyminen perustuu tuohon kärrynpyörään.

Jos halutaan vähentää ihmisten kuluttamista, on leikattava palkat kymmenesosaan. Loppuu oma kotimaan kysyntä ja kysynnän loputtua kotimaassa tarjonta. Ei kuitenkaan tuotanto, sillä ulkomainen kysyntä kasvaisi. Mutta jos ei enää palkkaa maksettaisi, eipä niitä tuotteitakaan syntyisi.

Pitäisi vain keksiä, mitä hyödyllistä ihmiset sitten tekisivät, miksi ja millä ehdoilla. Jos eivät tekisi, millä sitten eläisivät. Ja sitten olisi saatava se oravanpyörä vielä pysymään pyörimässä. Helpommin ehdotettu, kuin toteutettu.

En pysty lopettamaan syömistä, joten SYKEn tutkijat pitäköön pienempää ääntä minun suuntaan. Teollisuus, kauppa ja alkutuotanto on oikea simputettava kohde. Metsien lannoitusta ei lopetettu siten, että kiellettiin ihmisiltä lehtien lukeminen ja sallimalla takamuksen pyyhintä vain kierrätettävällä pestävällä räsyllä.

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

no minä halusin vain saada tietää, mitä ite grönlantilaiset ajattelevat jäiden sulamista omassa maassaan. Nyt tehty kyselytutkimus kait on uusi avaus jäiden sulamisen suhteen. Tämän blogin tarkoitus on vain se, onko tietoa olemassa, mitä grönlantilaiset ite ajattelee ilmastomuutoksesta ja he ovat vastanneet kyselytutkimukseen, että jäitä sulaa . Tämä on heidän vastaus niille, jotka ehkä arvelevat, että jäämassat ovatkin kasvaneet Grönlannissa. Lisäksi grönlantilaisilla on huoli esim jääkarhujen tulosta kyliin, metsästysvaikeus huolet, itsemurhat, alkoholismi. Grönlantilaiset sanovat, että ilmastomuutos on tosi heille . Ja he vaativat myös, että kasvihuonekaasuja pitää alkaa säädellä.Jääthän voi sulaa pitkiä aikoja. Siis jos joku väittää, että ei ole mitään ilmastomuutosta ja lämpenemistä, niin grönlantilaisten mielestä ilmastomuutos on tosi ja kasvihuoneaasuja suosittavat, että niitä aletaan säädellä ja ehottavat Grönlannille Pariišin ehtoja. Tämä käsitys minulle tulee kun lukee grönlantilaisten asukkaiden omia kertomuksia medialle.

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

Grönlantilaisten kyselytutkimus löytyy:Greenlandic Perspectives...netissä

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

22.Juu se , siellä videokin, you tubessa sama video. Nyt on tärkeää, että tedetään, mitä grönlantilaiset ite ajattelee ilmastomuutoksesta, asukkat ite

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

You Tube:Greenlandic Perspectives Survey
Ja blogi:Greenlandic Perspectives on Climate...

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

Sulamisalue oli heinäkuussa 2019 Grönlannissa 1 milj km2.
Warm Weather Brings Major Melting to Greenland. Nasa 2.8.2019. Nasa Earth Observatory 2019

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset